Dünya Sepsis Günü

Değerli Meslektaşlarımız

Bildiğiniz üzere 13 Eylül Sepsis farkındalığının artırılması amacıyla Dünya Sepsis Günü olarak anılmaktadır. Yılda 50 milyona yakın sepsis olgusu görülmesi ve yaklaşık 11 milyon ölüme yol açması nedeniyle sepsis oldukça önemli bir Halk Sağlığı sorunudur. El hijyeni ve enfeksiyon kontrol önlemlerine uyum, bağışıklama ile enfeksiyonların önlenmesi, hızlı tanı, erken ve doğru müdahale ile sepsisten ölümlerin azaltılabilmesi mümkün olup, bu konuda farkındalığın artırılması gereklidir. Multidisipliner yaklaşım ile yönetilmesi gereken sepsis ile mücadelede farklı disiplinler ile işbirliği ve toplumsal farkındalığın artırılması kritik öneme sahiptir.

Bu bağlamda toplumda sepsis farkındalığını artırmak amacıyla; Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD), Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD), Türk Cerrahi Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Türk Mikrobiyoloji Derneği, Türk Nöroloji Derneği, Türk Toraks Derneği (TTD), Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) başkan, yönetim kurulu üyeleri ve temsilcileri ile birlikte ortak basın bildirisi hazırlayarak basın açıklaması gerçekleştirdik.

Basın bildirisine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

12 dernekten "Dünya Sepsis Günü" açıklaması: Her yıl yaklaşık 50 milyon kişide görülüyor başlıklı haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla

Türkiye EKMUD Yönetim Kurulu