12. Türkiye EKMUD Bilimsel Kongresi 18-22 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya Susesi Otel’de gerçekleştirilmiştir.

Toplam 836 katılımcımızın yoğun ilgisi eşliğinde tamamladığımız, beş gün süren bilimsel programda 115 konuşmacı ve 51 oturum başkanı görev aldı. Yüksek katkıları bilimsel olarak son derece zengin programımız süresince 2 konferans, 1 yuvarlak masa, 5 uydu sempozyumu, ve 28 oturum başarıyla tamamlandı. Kongremizin ilk gününde dört, ikinci gününde iki olmak üzere toplamda altı kurs programı gerçekleştirildi.

HIV/AİDS Çalışma Grubumuz tarafından planlanan ‘’HIV Yönetimi’’ Kursu, Epidemiyoloji Çalışma Grubumuz tarafından koordine edilen ‘’Bilimsel Makale Nasıl Hazırlanır?’’ Kursu, Viral Hepatit Çalışma Grubumuz ve VHSD ortaklığında koordine edilen ‘’Viral Hepatit Yönetimi’’ Kursu, İnvaziv Fungal Enfeksiyonlar Çalışma Grubumuz tarafından koordine edilen ‘’Febril Nötropeni’’ Kursu ve ESCMID ve Sepsis Çalışma Grubumuz ortaklığında koordine edilen ‘’ESCMID Postgraduate Education Course Sepsis & Immunocomprised Hosts: Challenges’’ Kursu katılımcıların son derece faydalandığı interaktif birer eğitim programı olarak tamamlandı. Son kursumuz Fibroscan Kursu’nda ise teorik bilgilerin aktarılmasının yanı sıra fibroscan cihazı ile uygulama da yapıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kongremize çok sayıda bildiri başvurusu geldi. Yapılan hakem değerlendirmesi sonucu kabul edilen 92 araştırma makalesi sözel, 218 bildiri ise poster olarak sunuldu.

Kongre esnasında EMEK uzman yeterlilik sınavı gerçekleştirildi. Kongrenin son akşamında düzenlenen ödül gecesinde EMEK Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilen Eğitim Kliniklerine akreditasyon belgeleri, EMEK uzman yeterlilik sınavında başarılı olan meslektaşlarımıza başarı belgeleri takdim edildi. Ayrıca sözel ve poster bildirilerde birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ve Hasan Salih Zeki Aksu Özel ödülü sahiplerine ulaştırıldı.

Kongremizde bir yandan zengin bilimsel içeriği ile güncel bilgiler tartışıldı, bir yandan da meslektaşlarımızın özlem giderdiği ve birlikte keyifli zaman geçirdiği sosyal programlar düzenlendi. 19 Mayıs tarihinde gerçekleşen EKMUD Gecesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı da coşku ile kutlandı.

Her kongremizin ardından olduğu gibi bir sonraki kongremiz için başarı hedefimizi daha da yükseğe taşıdık. 12. Türkiye EKMUD Bilimsel Kongresini siz değerli katılımcılarımızın katkıları ile tamamladık. 13. Türkiye EKMUD Bilimsel Kongresinde tekrar birlikte olmayı diliyoruz.

Saygılarımızla
Türkiye 
EKMUD
Yönetim Kurulu