MJIMA HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Sayın Meslektaşlarımız,

Derneğimizin, resmi yayın organı MJIMA, Scopus’da da indekslenmeye başlamıştır. Dergimize olan değerli desteklerini esirgemeyen başta baş editörümüz Sn. Dr. Oğuz Reşat Sipahi olmak üzere editörlerimiz Sn. Dr. Özlem Kandemir, Sn. Dr. Yaşar Bayındır, Sn. Dr. Sedat Kaygusuz, Sn. Dr.  Selçuk Kaya, Sn. Dr. Ediz Tütüncü, Sn. Dr. İlker Uçkay, Sn. Dr. Tristan Ferry, Sn. Dr. Pasquale Pagliano ve  dergimize destek olan siz değerli camialarımızın üyelerine teşekkürü borç biliriz. 

Dergimizin bu güzel gelişmesini siz üyelerimizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. 

Saygılarımızla 

Türkiye EKMUD


MJIMA HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Mediterranean Journal of Infection Microbes and Antimicrobials'ın (MJIMA-www.mjima.org) dünyanın önde gelen bilimsel veri tabanlarından Scopus veri tabanınına kabul edildiğini siz üyelerimize duyurmak istiyoruz. 

***

MJIMA 2011 yılında yayın hayatına başlamış olup Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği’nin bilimsel yayın organıdır. Dergi sanal ortamda yayınlanan bir dergidir ve serbest erişimlidir, kabul edilen yazılar bedelsiz olarak yayınlanır. MJIMA’da yayınlanacak yazıların seçiminde makale yönetim sistemi olarak Scholarone sistemi kullanılmaktadır. Derginin yayın dili İngilizce ve Türkçe’dir. Araştırma yazıları özellikle desteklenmektedir. Dergiye kabul edilen yazılar yedi iş günü içinde yayınlanır. 

***

MJIMA, Web of Science-Emerging Sources Citation Index (ESCI), Scopus, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Proquest, EBSCO, CINAHL Complete, Gale / Cengage Learning, Index Copernicus, Root Indexing, British Library, TurkMedline, J-GATE, EuroPub, WHO-Hinari, OARE, ARDI, AGORA ve GOALI tarafından indekslenmektedir.

***

2017'den itibaren dergimize yayınlanmak üzere değerlendirilmek için gönderilen Türkçe yazılar hakem değerlendirmesi süreci sonunda kabul edildikleri takdirde, yazının son hali İngilizce'ye çevirilip İngilizce olarak yayınlanmaktadır. Çeviri işlemi için yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmememktedir. Çevirinin ardından, yazının İngilizce'ye çevrilmiş hali ilgili yazarlar ve editörler tarafından onaylandıktan sonra, makale dergide yayınlanmaktadır. Bu gibi yazılar ek olarak Türkçe de yayınlanmaktadır. 

***

Editörler Kurulu olarak tüm yazarlarımıza, hakemlerimize, EKMUD Yönetim Kuruluna ve Galenos Yayıncılık'a emek ve destekleri için teşekkür ederiz..

***

Her bilimsel derginin yaşayabilmek için bilimsel makalelere, uluslararası indekslere girebilmek için de atıflara ihtiyacı vardır. MJIMA siz Ekmud üyelerinin bilimsel çalışmalarını ve atıf desteklerini bekliyor…

Saygılarımızla,

MJIMA Editörler Kurulu

Oğuz Reşat Sipahi

Özlem Kandemir

Yaşar Bayındır

Sedat Kaygusuz

Selçuk Kaya

Ediz Tütüncü

İlker Uçkay

Tristan Ferry

Pasquale Pagliano